Меню
Вашата Количка

МОРЕ – ЛЕЧЕНИЕ RSS Feed

08 ное МЪРТВО ВЪЛНЕНИЕ
0 12253
Мъртвото вълнение, Мъртво течение или както често е наричано - Мъртвак е природно явление, образуващо се непосредствено до брега на морето. Няма по-естествено нещо от него. Присъства винаги. На всеки ..
06 ное ДРАМА В АТЛАНТИКА
0 927
В средата на август 1918 г. британският параход „Нормандир" достигнал целта на своето плаване: доставил в пристанище Дакар около хиляда тона кардифски каменни въглища. Рейсът завършил благополучно. Св..
01 ное НАЙ-ЧЕСТИТЕ ГРЕШКИ КОИТО ДОПУСКАТ ВОДОЛАЗИТЕ
0 1506
С течение на времето, много от често повтаряните правила, които всеки водолаз е чувал по няколко хиляди пъти, всякаш се забравят. Или по-точно всеки опитен водолаз в известна степен пренебрегва. Това ..
01 ное ЖИВОТНОТО, КОЕТО ЖИВЕЕ 10 000 ГОДИНИ
0 1799
Едно сьомгово розово създание, с три очи и 11 чифта бойни крака, може да оцелее хилядолетия в така нареченото „Море на смъртта“. Чувства се добре във вакумно пространство или при смазващото налягане н..
01 ное КЕСОННА - ДЕКОМПРЕСИОННА БОЛЕСТ
0 4172
Кесонната болест, известна още като декомпресионна болест или болест на водолазите, описва състояние, причинено от азотните мехурчета, които са в кръвта и тъканите на тялото. Мехурчетата се появяват, ..
01 ное NITROX - ВЪЛШЕБНИЯТ ГАЗ
0 1864
Историческа справкаНитроксът е отдавна известен във водолазните кръгове. Още в самото начало на съвременния леководолазен спорт бащата на акваланга Жак Кусто експириментира с газови смеси. През 1950-т..
01 ное ДЕКОМПРЕСИОННА БОЛЕСТ ПРИ ФРИЙДАЙВЪРИТЕ
0 970
TARAVANA SYNDROME: страдат ли фрийдайвърите от декомпресионна болест?Благодарение на запасите от кислород в белите дробове, кръвта и мускулите, човек може да се гмурка свободно, задържайки дъха си за ..
01 ное ЕСЕ ВЪРХУ ЯДЕНЕТО, ПИЕНЕТО... ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕ ПО МОРЕ
0 976
Владимир ГанчевНякои считат, че е съвсем излишно да се дават съвети как човек да се храни по време на пътуване по море. Според тях повечето от пътниците още при първото им слизане в корабния ресторант..
01 ное ФЛАГОВЕТЕ НА МОРЕ
0 1916
Нали не можем да си представим кораб без флагове? Свикнали сме на мачтите му да трептят разноцветни знамена и рядко се замисляме защо се поставят, какъв е произходът им. Само моряците знаят, че флаго..
Показани от 1 до 9 от 9 (1 страници)