Меню
Вашата Количка

ЧЕРНОМОРСКИ РЕЦЕПТИ RSS Feed

20 авг СТУДЕН СОС „ОТМОРЕТО“
0 2310
Един от най-вкусните… а може би най-подходящия студен сос за морски дарове. Перфектно допълва наситения вкус на черноморския Пагур. Класика е добавянето му към салата от сварени, изстудени ядки от мид..
20 авг РАЗБИТ ХАЙВЕР И ТАРАМА
0 19716
„Какво му трябва на човек, коричка сух хляб и малко хайвер отгоре“Незаменим деликатес, не само заради богатия „морски вкус“, а заради богатото съдържание на витамини и минерали. Разбития хайвер е идеа..
20 авг РЕЦЕПТА ЗА ВЕЯН ПАЛАМУД
0 39868
Паламуда приготвен по тази рецепта се отличава с характерен, деликатен вкус и нежно розов цвят – перфектното допълнение към всяка високо алкохолна напитка. Вкусовите му качества са неоспорими и неслуч..
20 авг ОСОЛЯВАНЕ НА РИБА
0 5472
Един от най-старите способи за съхранение на риба е именно осоляването и. Благоприятните условия за това по Българските брегове допринасят и поддържат традицията жива. Климатът е изключително подходящ..
20 авг НЯКОЛКО РЕЦЕПТИ ЗА „МИДИ С ОРИЗ“
0 4899
„Морската храна има седем качества и с всеки изминал час губи едно от тях”Черни черноморски миди с ориз. Рецепта, любима и позната на всеки по черноморието. Типична и донякъде ритуална за всеки дом, т..
20 авг СКОРДАЛЯ
0 8718
Скордаля – от скордо /чесън/, е сос с преобладаващ и характерен чеснов вкус, който допълва и подсилва вкуса от прясно изпържената или изпечена риба. Подходящ за всички видове риба, а в миналото и за к..
20 авг СОЛТА
0 2371
„ЕДИН РОБ ЗА 4 ПИТКИ СОЛ“Още от най-ранните епохи на съзнателното съществуване на човека солта е необходим и търсен продукт. В дълбока древност нейното добиване не е било толкова лесно, както днес, по..
20 авг САЛЦА
0 1168
Салца, от английски /sauce/ – сос, подправка, нещо което придава пикантностМного стара и често използвана в миналото рецепта, която вече много рядко се използва – поне по мое наблюдение. Приготвя се з..
20 авг МАРИНОВАНЕ НА РИБА
0 20139
Класическа, автентична рецепта за мариноване на всички видове черноморска риба. Аз лично я знам от както се помня и мариновам рибата само по този начин. Рецептата е изпитана многократно и ако се спазв..
20 авг МИДИ „НА ПАРА“
0 1473
Продукти 2 килограма миди30мл. слънчогледово олиочаена лъжичка солчаена лъжичка червен пиперглава лук ПриготвянеНа дъното на тенджерата изсипете слънчогледово олио, така че да покрие дъното. Прибавете..
Показани от 1 до 10 от 10 (1 страници)
Contact Button