Меню
Вашата Количка

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО RSS Feed

08 ное МЪРТВО ВЪЛНЕНИЕ
0 13615
Мъртвото вълнение, Мъртво течение или както често е наричано - Мъртвак е природно явление, образуващо се непосредствено до брега на морето. Няма по-естествено нещо от него. Присъства винаги. На всеки ..
05 ное МОРСКАТА КОТКА
0 6260
Смело може да се каже, че Черно море е най-безопасното море! В него не живеят агресивни към човека видове, които да нападат и убиват умишлено. Но има няколко негови обитатели, макар и срещани по дивит..
01 ное НАЙ-ЧЕСТИТЕ ГРЕШКИ КОИТО ДОПУСКАТ ВОДОЛАЗИТЕ
0 1800
С течение на времето, много от често повтаряните правила, които всеки водолаз е чувал по няколко хиляди пъти, всякаш се забравят. Или по-точно всеки опитен водолаз в известна степен пренебрегва. Това ..
01 ное ВЪЛНЕНИЕ И СИЛА НА ВЯТЪРА
0 4644
Автор: Дитер КарнецкиОпитните моряци са развили усета да преценяват силата на вятъра, без да поглеждат някакъв уред. Те могат само „да си покажат носа навън" и веднага казват колко силно духа. Но авто..
01 ное КЕСОННА - ДЕКОМПРЕСИОННА БОЛЕСТ
0 5003
Кесонната болест, известна още като декомпресионна болест или болест на водолазите, описва състояние, причинено от азотните мехурчета, които са в кръвта и тъканите на тялото. Мехурчетата се появяват, ..
01 ное NITROX - ВЪЛШЕБНИЯТ ГАЗ
0 2212
Историческа справкаНитроксът е отдавна известен във водолазните кръгове. Още в самото начало на съвременния леководолазен спорт бащата на акваланга Жак Кусто експириментира с газови смеси. През 1950-т..
01 ное ДЕКОМПРЕСИОННА БОЛЕСТ ПРИ ФРИЙДАЙВЪРИТЕ
0 1190
TARAVANA SYNDROME: страдат ли фрийдайвърите от декомпресионна болест?Благодарение на запасите от кислород в белите дробове, кръвта и мускулите, човек може да се гмурка свободно, задържайки дъха си за ..
01 ное СИГНАЛЪТ - SOS
0 1347
Димитър Каймакамов„Когато пламъците опустошават палубата на кораба, когато вятърът с ураганна сила откъртва капаците на люковете, а водата залива трюмовете, когато машините спрат и корабът престава да..
01 ное ЕСЕ ВЪРХУ ЯДЕНЕТО, ПИЕНЕТО... ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕ ПО МОРЕ
0 1081
Владимир ГанчевНякои считат, че е съвсем излишно да се дават съвети как човек да се храни по време на пътуване по море. Според тях повечето от пътниците още при първото им слизане в корабния ресторант..
01 ное ФЛАГОВЕТЕ НА МОРЕ
0 2225
Нали не можем да си представим кораб без флагове? Свикнали сме на мачтите му да трептят разноцветни знамена и рядко се замисляме защо се поставят, какъв е произходът им. Само моряците знаят, че флаго..
Показани от 1 до 10 от 10 (1 страници)