Меню
Вашата Количка

ЛЮБОПИТНО RSS Feed

08 ное МЪРТВО ВЪЛНЕНИЕ
0 13615
Мъртвото вълнение, Мъртво течение или както често е наричано - Мъртвак е природно явление, образуващо се непосредствено до брега на морето. Няма по-естествено нещо от него. Присъства винаги. На всеки ..
06 ное ДРАМА В АТЛАНТИКА
0 1041
В средата на август 1918 г. британският параход „Нормандир" достигнал целта на своето плаване: доставил в пристанище Дакар около хиляда тона кардифски каменни въглища. Рейсът завършил благополучно. Св..
05 ное МОРСКАТА КОТКА
0 6259
Смело може да се каже, че Черно море е най-безопасното море! В него не живеят агресивни към човека видове, които да нападат и убиват умишлено. Но има няколко негови обитатели, макар и срещани по дивит..
04 ное ВАРНА ПРЕЗ КРИМСКАТА ВОЙНА
0 5430
След революциите в Европа в средата на ХІХ век между Англия и Франция възникнали остри противоречия по повод интересите им в разпадащата се Османска империя, но в борбата си срещу Русия за влияние на ..
04 ное ВЕНЕЦИЯ ВЛАДЕЕЛА МОРЕТАТА
0 1701
Въпреки сладникаво-романтичните щампи, прикачвани към името и, Венеция винаги очарова посетителите си. Тя ги вълнува... и учудва! Защо са тези странни усилия за построяването на един град, извоюван от..
04 ное КЕРАМИКА ОТ МОРЕТО
0 1460
Подводните археологически проучвания привличат напоследък вниманието на учените у нас. Причините са две: на първо място те дават възможност да се установят нови данни за историята на корабоплаването п..
04 ное УДЪЛЖЕНИТЕ ПЛАВНИЦИ – БЪЛГАРСКАТА СЛЕДА
0 1916
Скоростта на придвижване на човек под вода без механични средства е обект на изследване главно в две насоки на практическата дейност: при изпълнението на различни диверсионно-разузнавателни задачи и п..
02 ное ТЕЧЕ, ВСИЧКО ТЕЧЕ
0 3561
Песен от филма"Васко Да Гама от село Рупча"1986 година.Тече, всичко течевремето няма бряг и ни влече.Няма как.И тъй — всяко момчевсъщност е бъдещ мъж, поетили моряк.Всеки малък мъж мечтаемиг поне да е..
01 ное НАЙ-ЧЕСТИТЕ ГРЕШКИ КОИТО ДОПУСКАТ ВОДОЛАЗИТЕ
0 1800
С течение на времето, много от често повтаряните правила, които всеки водолаз е чувал по няколко хиляди пъти, всякаш се забравят. Или по-точно всеки опитен водолаз в известна степен пренебрегва. Това ..
01 ное ПРИНЦ - ЧЕРНИЯТ ПРИНЦ
0 2597
История за кораб натоварен с тонове злато във вид на гвинеи, определени за заплати на съюзническите войски в Кримската война. История за кораб, който може би се намира по нашите брегове и отвреме наве..
01 ное ВАГНЕР И СЪКРОВИЩЕТО
0 1620
През февруари 1967 г. в музея „Парк Бернет“ в Ню Йорк по време на един търг експертите имали възможност да видят уникална находка — златна верига, дълга 3,5 м, с окачена в края свирка във формата на д..
01 ное ЖИВОТНОТО, КОЕТО ЖИВЕЕ 10 000 ГОДИНИ
0 2013
Едно сьомгово розово създание, с три очи и 11 чифта бойни крака, може да оцелее хилядолетия в така нареченото „Море на смъртта“. Чувства се добре във вакумно пространство или при смазващото налягане н..
Показани от 1 до 12 от 36 (3 страници)