Един от най-вкусните… а може би най-подходящия студен сос за морски дарове. Перфектно допълва наситения вкус на черноморския Пагур. Класика е добавянето му към салата от сварени, изстудени ядки от миди… Комбинира се успешно със зелени салати и такива от картофи, домати… дори зеле.

Отличава се с плътна, стегната текстура. Богат, наситен, леко пикантен, цитрусо-чеснов вкус. Приготвя се лесно и изключително бързо, буквално за две минути. Продуктите са широко достъпни и присъстват във всеки дом. Вкусен, характерен… неслучайно добавян, като акцент в дюнерите на „Аладин“.

Продукти

  • 100 мл. Прясно мляко
  • Чаена лъжичка Сол
  • Две скилидки Чесън
  • 200 мл. Слънчогледово Олио
  • Сока от половин Лимон

Начин на приготвяне

Изсипете 100 мл. студено, пълномаслено, Прясно мляко в подходящ съд. Добавете една чаена лъжица сол към млякото и разбъркайте до разтварянето и. Нарежете на ситно двете скилидки чесън и ги добавете към прясното мляко. Залейте всичко със 200 мл. слънчогледово олио. Пасатора се потапя внимателно до дъното и чак тогава се включва. Разбърква се, като включения вече пасатор се издърпва съвсем леко и плавно нагоре. Така се получава еднородна бяла субстанция. Всичко това трае не повече от 5-10 секунди! След като се получи сместа, към нея на тънка струя се добавя и лимоновия сок, като разбъркването не спира докато не се получи еднородна смес.